20 Şubat 2015 Cuma

Neresindeyiz Hobinin?

     Herkese tekrar merhaba dostlar..

     Uzun zamandır güzel ülkemde bu hobinin çeşitli sınıflarında boy gösteren bu hobiyi ciddi yapmaya çalışan hemen herkesin şikayeti aynı sanırım.
   
      Bu hobiye yeni başlayan arkadaşlarımızın yada işi ticari olarak ilerletmeye çalışan arkadaşlar ikinci el piyasasını ve herkesin elinde bulunan aracın değerini baltalıyorlar.. Hangi sınıfta olursa olsun herkes kendi maddi gücünün elverdiğinin en iyi parçalarını almaya çalışıyor. Bugüne kadar kimse görmedim ki şimdilik beni idare etsin kırılır yada bozulursa yenisini alırız. Bu tip düşünenler tabi ki vardır. Ancak onlarda sosyal medyada yada ilan sitelerinde sattıkları ürünlerden sonra ortalarda gözükmüyor, yeni başlayan arkadaşları bu işten iyice soğutuyorlar. Sosyal medya üzerinde bende birçok yabancı gruba üyeyim ve hiç bir tanesinin içinde yada forumlarında, ''o araba işe yaramaz, o araca para mı verilir?, o araca upgrade yapmaya değmez'' gibi yorum görmedim. Aksine herkes elinden geldiği kadar destek olmaya çalışıp bu hobiye dahil olmasını sağlıyorlar. Türkiye'de bu tip arkadaşlarımız yok mu? Tabi ki var hemde isim isim saymaktan şeref duyacağım türden. Ancak arkadaşlarımızın bu tip davranışları artık toplumsal bir refleks haline gelen ''acaba beni kazıklıyor mu? benden ne çıkarı var?'' soruları ile karşılaşıyor..

      Kısacası sevgili dostlar, herkesin aracı kendine göre en iyisidir ve yaptığı upgradeler en güzelidir.
Aramıza yeni katılan, katılmayı düşünen ve araştıran arkadaş, abi ve kardeşlerimizi doğru yönlendirmeler ile sıcak yaklaşımlar ile ve en önemlisi satın alma gücünü bilmeden eleştirip, gözlerini korkutup bu hobiden soğutmayalım. Aramıza katılan her 1 kişi bize ekstra değer sağlar.




Hiç yorum yok: